Aanslag kost toeristische sector Tunesië half miljard

Militair vliegtuig crasht op Sumatra, zeker 20 doden
juni 30, 2015
Grote opstand in Australische gevangenis
juni 30, 2015
Show all

Aanslag kost toeristische sector Tunesië half miljard

2015-06-29 20:05:54 Tourists take part in a gathering in solidarity with Tunisia's tourism industry, on June 29, 2015 on the island of Djerba, following a deadly gun attack at a holiday resort near Sousse. Tunisia said it had made its first arrests after a beach massacre on June 26 that killed 38 people, as European officials paid tribute to victims of the country's worst jihadist attack. AFP PHOTO / FETHI NASRI

De aanslag op een toeristenstrand in Tunesië kost de toeristische sector in het land dit jaar zeker 460 miljoen euro. Minister Elloumi van Toerisme maakte deze voorlopige raming gisteravond bekend op een persconferentie en kondigde maatregelen aan om de sector te ondersteunen.

De aanval van een gewapende man op een strand bij Sousse kostte 39 mensen het leven. De aanslag is de tweede klap voor het toerisme in Tunesië: in maart werden 21 mensen gedood bij een aanslag op een museum in de hoofdstad Tunis. Het Noord-Afrikaanse land verdiende afgelopen jaar een kleine twee miljard aan het toerisme. Het is een belangrijke bron van inkomsten en levert veel werkgelegenheid op. Minister Elloumi wil de toeristische bedrijven nu te hulp schieten.

Ze kondigde aan dat leningen pas later afbetaald hoeven te worden. Ook wordt het btw-tarief voor de toerismesector verlaagd van 12 naar 8 procent. Verder wil de minister het aantrekkelijker maken voor toeristen om naar Tunesië te komen. Zo wordt de visumplicht voor een aantal landen opgeheven en is de belasting afgeschaft die buitenlanders moeten betalen als ze het land weer verlaten.

Comments are closed.