‘Aanpassing verkiezingswettenaangelegenheid DNA’

Suriname en Kenia tekenen overeenkomsten
december 13, 2019
Sportverslagen – 13 december 2019
december 13, 2019
Show all

‘Aanpassing verkiezingswettenaangelegenheid DNA’

Bouva adviseert partijen om via parlementaire weg veranderingen te plegen

De ingrepen die zijn gepleegd in de verkiezingswetgeving zijn juist bedoeld ter versterking van democratie. Dit zegt Melvin Bouva, NDP-parlementarier en ondervoorzitter van De Nationale Assemblee, in reactie op de uitspraak van de rechter die donderdag de vordering van enkele politieke partijen afwees. Bouva was ook de voorzitter van de Commissie van Rapporteurs die de wetswijzigingen heeft voorbereid. Volgens Bouva is met de afwijzing van de vordering duidelijk vastgesteld dat er een prerogatief van DNA is om wetten aan te passen.

De werkwijze van enkele nieuwe politieke partijen om steeds naar de groene tafel te stappen, uit onvrede met besluiten van DNA, is volgens Bouva niet de juiste weg. Hij doet een beroep op deze partijen om via de politieke weg de strijd te voeren. Indien er onvrede is met besluiten van de assemblee, zullen deze partijen ervoor moeten zorgen dat zij zetels winnen en via wetgevening regels eventueel terugdraaien.

NDP-assembleelid en ondervoorzitter van het parlement, Melvin Bouva. De politieke partijen die de vordering hebben ingediend, beraden zich nu op eventuele vervolgstappen. Ze zijn het er niet mee eens, dat pre-electorale combinaties verboden zijn. Ook de eis van een waarborgsom voor deelname aan de stembusgang volgend jaar, stuit hen tegen de borst.

Comments are closed.