Aanpassing rij- en voertuigenbelasting goedgekeurd

Officiële grensbepaling Suriname en Frans-Guyana in afrondende fase
augustus 29, 2018
10 Mobiel – Marciano Dasai – 29augustus 2018
augustus 29, 2018
Show all

Aanpassing rij- en voertuigenbelasting goedgekeurd

Nieuwe belastingmaatregel geen invloed op pompprijs zegt Hoefdraad

 

Autobezitters betalen per 1 januari 2019 opnieuw de rij- en voertuigenbelasting. Het amendement op de wet is ondanks enkele kritische kanttekeningen dinsdagavond met 28 stemmen vóór en 9 stemmen tegen goedgekeurd. Voor personenwagens, die vallen onder de zogenoemde “economische klasse”, is de heffing gesteld op SRD 75 voor de P1 categorie en in de P2 categorie op SRD 120 per jaar. Automobilisten in de P3 en P4-klasse, respectievelijk luxe- en vrachtwagens, moeten 520 SRD om 887 SRD neertellen.

Voornamelijk van oppositionele zijde is in het parlement fel geprotesteerd tegen de belastingmaatregel. Helaas legden de tegenstanders het af tegen de meerderheid waarop de regering steunt in de volksvertegenwoordiging.

De belasting op rij- en voertuigen heeft geen invloed op de pompprijzen, aldus minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, in zijn presentatie over de ins-en-outs van de belasting verhogende aanpassing. Hoefdraad meent dat de regering er alles aan heeft gedaan de gevolgen van de invoering af te zwakken. Op overtreding van de wet staat er ook een strafmaat.

 

De belastingmaatregel gaat in per 1 januari 2018. Volgens de minister wil de regering met deze belastingmaatregel jaarlijks SRD 83 miljoen bijeenschrapen. Wat dinsdag plaatsvond is de goedkeuring van het amendement op de aankomende Wet Rij- en Voertuigenbelasting.

Comments are closed.