Aanmaak ID-kaarten nu ook op zondag

Gordon Touw Ngie Tjouw van NPS naar ABOP
maart 2, 2015
Thema’s Global Money Week 2015 uitgebreid
maart 2, 2015
Show all

Aanmaak ID-kaarten nu ook op zondag

Het publiek kan vanaf nu ook op de zondag terecht voor het maken van indentiteitskaarten.

Dit is besloten door het ministerie van Binnenlandse Zaken, in verband met de aanstaande verkiezingen. Het besluit houdt dan ook in, dat de bureaus voor Burgerzaken ook op de zondag tot en met 25 mei, tussen 9.00 en 15.00 uur, voor het publiek open zullen zijn,.

Voor mensen in verafgelegen gebieden komen vanaf deze week ook mobiele units, met name in de kuststreek. Het binnenland wordt al sinds vorig jaar met speciale missies aangedaan.

Om te kunnen stemmen, moeten kiesgerechtigden beschikken over een identiteitskaart, geldig Surinaams rijbewijs of geldig Surinaams paspoort. Binnenlandse Zaken zegt er alles aan te doen dit mogelijk te maken.

De behoefte voor aanmaak van ID-kaarten is groot. De afgelopen twee maanden heeft de afdeling al meer dan tienduizend ID-kaarten geproduceerd. Bij meer dan zesduizend personen ging het om vervanging van de vervallen ID-kaart. Tweeduizend personen waren hun ID-kaart kwijt. De rest betrof de aanmaak van nieuwe ID-kaarten en vervanging van beschadigde of gestolen exemplaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.