‘Aanklacht is afleidingsmanoeuvre richting verkiezingen’

Politieke partijen dagen Staat voor het gerecht
oktober 17, 2019
Today In Pop History – 17 oktober 2019
oktober 17, 2019
Show all

‘Aanklacht is afleidingsmanoeuvre richting verkiezingen’

Minister Hoefdraad ontkent aantijgingen VHP

Wet dient gewijzigd te worden

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ligt niet wakker van de aanklacht die die VHP woensdag bij de procureur-generaal heeft ingediend. Dat zegt de bewindsman op zijn Facebook-pagina vanuit Washington, de Verenigde Staten, waar hij op dit moment is in verband met de jaarlijkse vergadering van het IMF en de Wereldbank. Hoefdraad zegt dat er absoluut geen sprake is van het overschrijden van het leningenplafond. De aangifte van de VHP ziet de bewindsman in het kader van de politieke strijd op weg naar de verkiezingen van volgend jaar.

Volgens de VHP is het Binnenlandse Schuldplafond overschreden door de minister van Financiën. Dat betekent volgens de partij de bewindsman strafrechtelijk vervolgd moeten worden. Ook de integriteit van het Bureau Voor de Staatsschuld is volgens de partij in het geding.

De pg is eerder, zonder succes, aangeschreven door onder andere de politieke partij STREI! Asiskoemar Gajadien, waarnemend fractieleider van de VHP, zegt dat de omstandigheden deze keer een andere dimensie hebben. De regering heeft zou ook tijdelijke voorzieningen in de Wet op de Staatschuld hebben overschreden.

Hoefdraad ergert zich aan de wijze waarop ministers nu, op basis van de wet op het leningenplafond, in diskrediet worden gebracht. De bewindsman vindt het tijd om hierover met De Nationale Assemblee in overleg te treden.

Asiskoemar Gajadien, waarnemend fractieleider van de VHP in De Nationale Assemblee, tevens lid van de vaste commissie Financiën. Zijn politieke partij, VHP, deed gisteren aangifte tegen Financiënminister Gillmore Hoefdraad voor overschrijding van het leningenplafond. Zorgwekkend hierbij is dat ook de integriteit van het Bureau Voor de Staatsschuld in het geding is.

Comments are closed.