Aangiftes tegen militairen in dalende lijn

Ruim 95% begroting Defensie gerealiseerd
november 3, 2021
Santokhi vraagt wereldleiders om beloofde middelen tegen klimaatsverandering
november 3, 2021
Show all

Aangiftes tegen militairen in dalende lijn

Integriteit wordt als les verzorgd zegt MP-commandant Wasimin

Het aantal aangiftes tegen militairen vertoond een dalende lijn. Dat is een goede zaak voor het Nationaal Leger (NL). Het wijst aan dat de integriteitslessen die er worden verzorgd, vruchten afwerpen. De minister van Defensie, Krishna Mathoera, haalde dinsdag tijdens een persconferentie aan hoe professionalisme is gekoppeld aan integriteit binnen het Defensieapparaat, in deze het leger. Het is echter een feit dat er wat schort aan de attitude die nog te vaak wordt tentoongesteld; wat kan worden beaamd, stelt de bewindsvrouw. Nog steeds verschijnen er mediaberichten waarin een militair negatief wordt belicht.

De commandant van de Militaire Politie, Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, gaf in cijfers de dalende trend van het aantal aangiftezaken aan.

De jungletrainingen worden weer hervat. Mathoera zei dat een samenwerkingsovereenkomst met Nederland op dit stuk al is goedgekeurd door de regering Santokhi. Het moet nog worden voorgelegd aan De Nationale Assemblee. Voor het tweede kwartaal van 2022 staat een gezamenlijke training gepland

Defensieminister Krishna Mathoera. Tijdens de persmeeting dinsdag is aangegeven dat de parade op 25 november doorgaat. Dat, onder strikte naleving van de COVID-protocollen. Er is een defilé en er wordt tevens een inspectie gehouden op het Kerkplein. Een Nederlandse en een Franse delegatie zullen meedoen.

Comments are closed.