Aanbesteding herstel Arawara-sluis binnen een maand

Dagbladen overzicht – 27 januari 2020
januari 27, 2020
Afzet voor rijst tot 2021 gegarandeerd
januari 27, 2020
Show all

Aanbesteding herstel Arawara-sluis binnen een maand

Watervoorziening Middenstandspolder en Wageningen wordt veiliggesteld

Er zal op korte termijn een openbare aanbesteding worden voorbereid voor het herstel van de Arawarasluis. Deze sluis verbindt de boven Nickerierivier met de Wayambo-rivier en is reeds jaren niet in orde. Maar tegenwoordig is die weer actueel omdat het zoutwater in de Nickerierivier het zoetwater terugdringt waardoor het pompgemaal Wageningen niet genoeg water kan pompen voor de arealen in de Middenstandspolder en Wageningen. Bij het goed functioneren van de Arawarasluis kan deze van tijd tot tijd worden afgesloten waardoor het zoetwater in de boven Nickeririevier niet wegstroomt naar de Wayambo-rivier. Het plan voor herstel van deze sluis is er al jaren, en volgens minister Rabin Parmessar is er nu geen uitstel meer mogelijk.

Op dit moment wordt bijkans 7000ha rijstareaal in de middenstandspolder en Wageningen bedreigd met een tekort aan water. Dit komt door de steeds mindere beschikbaarheid van zoetwater door klimatologische veranderingen, maar ook door een gebrekkig functionerend pompgemaal; minister Parmessar kijkt uit naar voltooiing van de renovatie.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij; hij was zaterdag in Nickerie. Ook het pompgemaal Wakay dat aan een onderhoudsbeurt toe is heeft zijn aandacht.

Comments are closed.