A Nyun Combinatie gaat voor ontwikkeling van binnenland

Dalian levert 550 woningen eerder op
januari 28, 2015
Sport 28 januari
januari 28, 2015
Show all

A Nyun Combinatie gaat voor ontwikkeling van binnenland

A Nyun Combinatie (ANC), het gisteren geproclameerde politiek samengaan, gaat zich richten op het behalen van zetels in Brokopondo, het Boven Suriname-gebied en enkele andere districten. De combinatie, die bestaat uit Seeka, Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011) en Plattelands Bewoners Partij (PBP), heeft als doel om met verschillende programma’s het binnenland zo onafhankelijk mogelijk te maken van de centrale overheid. De partijen hebben gisteren in Tori Oso ‘de intentieverklaring voor samenwerking’ getekend.

ANC gaat zich inzetten in de gebieden waar de combinatie naar eigen zeggen, een grote achterban heeft, te weten Brokopondo en Boven Suriname. De combinatie gaat geen presidentskandidaat voordragen. Er wordt niet zoveel zetelwinst verwacht om in de toekomstige coalitie te kunnen onderhandelen over de post van president, merkt Linus Diko, voorzitter van BP-2011 op. Belangrijk is dat er genoeg zeggenschap is om het binnenland te ontwikkelen, gaven de ondertekenaars van de ‘intentieverklaring ANC’ aan.

ANC presenteerde een dertienpunten-tellende-agenda, die het binnenland moeten ontwikkelen. Daarvan zijn volgens Diko de drie belangrijkste: onderwijs, agrarische ontwikkeling en verbeteren van de infrastructuur.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.