Verkeersveiligheidsmaand begonnen
augustus 17, 2020
10 Mobiel – Lesly Dhanradj – 17 augustus 2020
augustus 17, 2020
Show all

Jongerenorganisatie ISPEAK heeft zaterdag, in verband met de Internationale Dag van de Jeugd op 12 augustus, een jeugdcongres gehouden. Hiermee heeft de organisatie geprobeerd jongerenparticipatie te stimuleren door te brainstormen over de onderwerpen als afstandsonderwijs en een veilige omgeving. Dit aan de hand van de stellingen: “Er is niet voldoende geïnvesteerd in ICT- onderwijs in Suriname, waardoor afstandsonderwijs niet op gang kwam”, en “Het onderwijssysteem moet ook gericht zijn op de mentale gezondheid van leerlingen”. Een panel boog zich hierover en ging vervolgens de discussie met jongeren aan. Volgens panellid Grace Yard-Hensen, die Telesur vertegenwoordigde, is er veel werk verzet door het telecommunicatiebedrijf, op het gebied van IT.

Deelnemer Sevillio Creton was het eens met de stelling, maar miste een bepaald plan dat het afstandsonderwijs uitbouwt.  

Neuro-psycholoog Sila Kisoensingh ziet graag dat het Surinaams onderwijssysteem ook meegroeit. Het initiatief van ISPEAK vindt ze daarom goed, omdat er zo ook oplossingen aangedragen kunnen worden voor structurele problemen.  

Een groot deel van de participanten was het ermee eens dat er een zorg-coördinator moet komen op alle scholen. Waarnemend Jeugdzaken directeur Ricardo Pollard van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, noemde het een uitdaging; simpelweg omdat er niet genoeg mensen zouden zijn met interesse voor deze taak.

Ricardo Pollard, waarnemend directeur op het ministerie Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, van de sectie Jeugdzaken. Samen met psycholoog Sila Kisoensingh en Grace Yard-Hensen van Telesur, maakte hij zaterdag deel uit van een panel tijdens het jongerencongres ‘The Road to Change 2020’ van ISPEAK. Alle voorstellen zullen overhandigd worden aan de minister van Onderwijs, in de hoop dat ze geïmplementeerd zullen worden in het onderwijsbeleid.

Comments are closed.