10 Mobiel – Celcius Vieira – 29 juli 2020
juli 29, 2020
Andre Misiekaba uit de NDP gestapt
juli 30, 2020
Show all

Personeel RGD legt werk neer

Prikacties bij Diakonessenhuis en RKZ
Lonen nog niet uitbetaald

Het personeel van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is vanaf twaalf uur donderdagmiddag in actie. Er is nog geen salaris ontvangen over juli. Er wordt dagelijks tot twaalf uur ’s middags gewerkt, totdat het loon is uitbetaald, zegt bondsvoorzitter Robby Naarendorp. Er is alleen dispensatie verleend aan afdelingen die bezig zijn met Covid-gevallen.

Ook het personeel van het Diakonessenhuis en het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft het salaris over juli en het vakantiegeld nog niet ontvangen. Donderdagmorgen is er daarom een prikactie gevoerd en werd er van zeven uur tot negen uur niet gewerkt. Behalve het salaris en vakantiegeld, is ook de koopkrachtversterking van SRD 1.000 nog niet uitbetaald, zegt bondsvoorzitter Robby Naarendorp. Nu met deze Covid-situatie wordt er een zware wissel getrokken op de instellingen. De prikacties moeten een signaal zijn naar financiële autoriteiten, stelt Naarendorp

Indien het personeel niet snel over het salaris, vakantiegeld en koopkrachtversterking kan beschikken, worden de acties verscherpt, zegt Naarendorp. Het personeel van de Intensive Care Afdeling zal in ieder geval niet meegenomen worden bij een eventuele verscherping.

U hoorde Robby Naarendorp over de prikacties vanmorgen bij het Diakonessenhuis en het St. Vincentius Ziekenhuis

Comments are closed.