8-decemberstrafproces voortgezet

10 Mobiel – Virginia Saimo – 28 Mei 2018
mei 28, 2018
Wit Santi krijgt binnenkort 1x24u water
mei 29, 2018
Show all

8-decemberstrafproces voortgezet

Zeven verdachten moeten via advocaat nog reageren op strafeis

 

Het 8-decemberstrafproces wordt dinsdag (vandaag) voortgezet. De verdediging is nog altijd aan het woord in reactie op de strafeisen van het Openbaar Ministerie tegen 19 van de 25 verdachten.

In de zaken van Imro Themen, Jimmy Stolk, Kenneth Kempes, Iwan Krolis, Lucien Lewis, Benny Brondenstein en Dick de Bie, moet het pleidooi nog volgen. Het OM vroeg voor De Bie, Stolk, Krolis en Themen vrijspraak. Kempes, Lewis en Brondenstein hebben twintig jaar tegen zich horen eisen.

Tot nu toe is de verdediging aan het woord geweest in de zaken tegen hoofdverdachte Desi Bouterse, Stephanus Dendoe, Ernst Geffery, Iwan Dijksteel, Winston Caldeira en Errol Alibux. Zij worden allen vertegenwoordigd door advocaat Irvin Kanhai. Die vroeg in zijn pleidooi om de niet-ontvankelijk verklaring van het OM en vrijspraak. Voor Caldeira en Alibux had het OM ook al om vrijspraak gevraagd. Tegen de overige verdachten is twintig jaar geëist.

Wim Carbière en Orlando Heidanus zijn niet verschenen op de zitting en hebben zich ook niet laten vertegenwoordigen. Voor dit tweetal vroeg het OM vrijspraak.

Namens Etienne Boerenveen, die ook twintig jaar tegen zich heeft horen eisen, vroeg advocaat Frank Truideman in zijn pleidooi om vrijspraak. Dat was ook het verzoek van Benito Pick, de raadsman van Edgar Ritfeld. Dat is overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie.

Inmiddels heeft de vervolging gevraagd om niet-ontvankelijk te worden verklaard in de zaak tegen Ruben Rozendaal tegen wie tien jaar is geëist. Na het aanhoren van het oordeel van het OM, besloot Rozendaal uit het leven te stappen. Inmiddels is ook Arthy Gorré, tegen wie een straf van twintig jaar is geëist, overleden. De verwachting is dat het OM ook in deze zaak zal vragen om niet-ontvankelijk te worden verklaard.

Van de overige zes verdachten, zijn Roy Esajas, Badrisein Sital, John Nelom en Marcel Zeeuw overleden nog voor het OM aan het requisitoir begon. De zaak tegen de twee laatste verdachten, Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno, moet nog beginnen.

Comments are closed.