Jarige Naks geeft Surinaamse iconen kalender uit    

Dagbladen overzicht donderdag 9 november 2017
november 9, 2017
Comité komt RK bisdom ‘tegemoet’
november 9, 2017
Show all

Jarige Naks geeft Surinaamse iconen kalender uit    

De sociaal culturele vereniging Naks heeft in mei van dit jaar haar 70 jarig bestaan herdacht. Daaraan gekoppeld is er een jaar programma uitgezet met verschillende activiteiten. Een belangrijke activiteit is de launch van de Sranang Tongo Iconen Kalender.

Volgens Sjachnaz Pengel van Naks is er een lange en moeilijke procedure aan vooraf gegaan om voor de eerste kalender de juiste Sranang Tongo Iconen te selecteren.

Het is ook een streven van de organisatie om het Sranang Tongo verder in Suriname te ontwikkelen. Het moet een taal worden die alle bevolkingsgroepen met elkaar bindt. Volgens Pengel maakt de taal een  mooie ontwikkeling door.

De launch van de Sranang Tongo Iconen kalender vindt plaats op vrijdag 10 november in Naks.  Aan deze launch is er ook een expositie verbonden. Het doel is om met deze kalender en de expositie naar de scholen en naar de districten te gaan.

Sjachnaz Pengel van Naks Sjachnaz Pengel van Naks over de launch van de Sranang Tongo Iconen kalender met daaraan gekoppeld een expo in Naks op vrijdag 10 november.

Comments are closed.