NDP-fractie versterkt met toetreding Tashana Lösche
september 2, 2020
Slechte financiële erfenis overschaduwt effectieve aanpak COVID
september 2, 2020
Show all

72e COVID-dode/Regering evalueert zondag:

Bij trend-daling besmettingscijfers mogelijk versoepeling

Er is weer een leven te betreuren. Het aantal COVID-doden is gestegen naar 72. Binnen 24uur zijn er 265 tests afgenomen. Hiervan zijn 55 positief bevonden, terwijl 208 negatief zijn. Het aantal actieve gevallen is gestegen naar 846. Op de intensieve zorg van verschillende ziekenhuizen zijn 19 patiënten opgenomen. Er is op dit moment capaciteit voor 28. Er wordt volgens Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin gewerkt aan verruiming.

In De Nationale Assemblee heeft de regering dinsdag de laatste stand van zaken weergegeven met betrekking tot de COVID-19 situatie in Suriname. De regering is vastberaden de situatie beheersbaar te houden en “we uiteindelijk als land in staat zullen zijn deze moeilijke strijd tegen het coronavirus te overwinnen”.

De druk is groot en voelbaar aan alle fronten. Aan de hand van een evaluatie, die de regering en het Outbreak Management Team (OMT) deze zondag zullen hebben, kan worden begonnen met een fase van normalisering. Maar niet voordat de besmettingscijfers beginnen te dalen.

Hoewel er sprake is van community spreading is Suriname volgens minister Ramadhin van Volksgezondheid niet in code paars, dus niet onbeheersbaar. Code rood is nog steeds geldig.

Comments are closed.