72 Miljoen usd bespaard bij overname Afobaka krachtcentrale

Dagbladen overzicht – 26 november 2019
november 26, 2019
Chinese porknokker met cyanide op goudvelden betrapt
november 26, 2019
Show all

72 Miljoen usd bespaard bij overname Afobaka krachtcentrale

Gestoken in militair tenue, heeft President Desi Bouterse vandaag de troepen geinspecteerd tijdens de defile bij de viering van de 44ste onafhankelijkheid van Suriname te Moengo. In zijn speech memoreerde Bouterse “100 jaar bauxietsector” in Suriname. Aan het eind van dit jaar zal die worden afgesloten met de overname van de Afobakadam. Hiermee kan de staat ongeveer USD 72 miljoen bezuinigen. Het staatshoofd noemt dit een historisch moment.

De president vertrek vanavond naar China met als tussenstop Cuba. Hij zal een bilateraal onderhoud hebben met de chinese president Xi Jinping en andere hoogwaardigheidsbekleders.

U hoorde wederom President Desi Bouterse. Met hem reizen mee first lady Ingrid Bouterse, de minister van Buitenlandse Zaken Ydilz Pollack-Beighle, minister van Financiën Gillmore Hoefdraad, Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Antoine Elias van Volksgezondheid en Justitieminister Stuart Getrouw. President Bouterse stond in zijn speech ook stil bij de roofoverval waar twee mensen het leven lieten. Dit vond plaats op een goudconcessie van ABOP voorzitter Ronnie Brunswijk op Mama NDyuka in het district Sipaliwini. Bouterse zegt alles te zullen doen om het gezag te herstellen in het gebied. De regering is momenteel bezig met een operatie in het gebied.

De president wees het volk op de gezamenlijke verantwoordelijkheid bij de komende verkiezingen. Eenheid moet de leidraad zijn .

President Desi Bouterse maandag bij de viering van de 44ste Onafhankelijkheidsdag in Moengo, Marowijne.

Comments are closed.