600 jongeren doen mee aan verfraaiing van de stad

DNA lid Glenn Sapoen pleit voor subject subsidie sociale groepen bij verhoogde melkprijs
september 7, 2017
Dodental in Texas loopt op naar zestig
september 7, 2017
Show all

600 jongeren doen mee aan verfraaiing van de stad

Ruim zeshonderd jongeren uit Paramaribo doen mee aan een milieubewustzijnsprogramma. Deze activiteit maakt deel uit van het vakantiewerkgelegenheidsproject. Er zal gewerkt worden aan verfraaiing van de stad, schoonmaak van pleinen en parken, het verwijderen van zwerfvuil, het vegen van trottoirbanden en beplanting van bermen.

Deze werkzaamheden zullen in de omgeving van scholen plaatsvinden in de verschillende buurten. Voor dit programma onderdeel is een samenwerking aangegaan met het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie vanwege de expertise die dit ministerie heeft opgedaan tijdens het eerder uitgevoerde Krin Kondre project. In dit project hebben jongeren gedurende de vakantie schoonmaakactiviteiten verricht. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Manschappen van het Nationaal Leger ondersteund door het Korps Politie Suriname zorgen ervoor dat de veiligheid van de vakantiejobbers gedurende de werkzaamheden gegarandeerd is. Dagelijks verzamelen de jeugdigen zich op het SOSIS-terrein en worden zij van daaruit vervoerd naar de verschillende locaties. De werktijden zijn van 8.00 -13.00 uur. De jongeren die meedoen aan dit programma zijn gerekruteerd uit de 5000 geregistreerden voor het vakantiewerkgelegenheidsprogramma. Zij werken maximaal tien werkdagen.

Comments are closed.