53 mensen zijn positief getest op Covid-19 het afgelopen etmaal. Er zijn 284 testen uitgevoerd. Hiervan zijn 231 negatief. 66 personen zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is van 651 gedaald naar 638. Op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis zijn 13 zieken opgenomen. In ziekenhuizen worden 76 personen behandeld. In isolatie zijn 299 personen die positief zijn. Het ministerie van Volksgezondheid zal in het weekend een analyse geven over de trend die wordt verwacht. Dan zal ook besloten worden wanneer de scholen hun deuren mogen openen. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen van de komende dagen.
Coronavirus (COVID-19):
– Franse avondklok aangescherpt: iedereen moet ’s avonds thuisblijven
– Britten weigeren Zuid-Amerikanen bij de grens om nieuwe virusvariant uit Brazilië
*Reizigers uit vijftien Zuid-Amerikaanse landen zijn vanaf morgen niet meer welkom in het Verenigd Koninkrijk. Het inreisverbod geldt voor Brazilië, inwoners van Suriname, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela, Kaapverdië, Guyana en Frans-Guyana. Ook Portugezen krijgen met de maatregel te maken, omdat veel Brazilianen via dat land Europa binnenkomen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor het vervoer van essentiële goederen naar het VK. Het Britse ministerie van Transport en Luchtvaart voert de maatregel in omdat er zorgen zijn over een variant van het coronavirus die in Brazilië is opgedoken. Er is nog weinig over bekend en dat geldt ook voor de werking van de verschillende coronavaccins op de mutatie.
*De avondklok in Frankrijk wordt verder aangescherpt, meldt premier Jean Castex donderdag. Vanaf zaterdag is het niet langer toegestaan om in de avond of nacht naar buiten te gaan, terwijl dat in een groot deel van het land nu nog deels mogelijk is. De aangescherpte avondklok geldt van 18.00 tot 6.00 uur. De maatregel geldt in eerste instantie voor vijftien dagen, maar kan op een later moment nog worden verlengd. Castex zegt dat er op dit moment nog geen reden is voor een nieuwe landelijke lockdown, maar dat deze opnieuw zal worden ingevoerd als de besmettingscijfers niet verbeteren. In Frankrijk zijn tot dusver bijna 300.000 mensen ingeënt tegen COVID-19. Als gevolg van het coronavirus zijn in Frankrijk sinds het begin van de pandemie meer dan 69.000 mensen overleden. Daarnaast telt Frankrijk ruim 2,8 miljoen registreerde besmettingen: het grootste aantal in West-Europa.