47e verkeersdode geïdentificeerd; vermoedelijke veroorzaker nog voortvluchtig

HI zegt concrete ondersteuning toe bij ontwikkeling coronie
november 17, 2015
Ruim 1800 werknemers van Suralco contractors eisen een goede afwikkeling van hun dienstverband
november 17, 2015
Show all

47e verkeersdode geïdentificeerd; vermoedelijke veroorzaker nog voortvluchtig

De bromfietsbestuurder die op vrijdag 13 november na een aanrijding overleed, is

geïdentificeerd als de 47-jarige Andrew Gentle.  De Ongevallen Dienst van het  bureau Nieuwe Haven kreeg op vrijdag 13 november de melding van een aanrijding tussen 4 personen auto’s en 2 bromfietsen op de kruising van de Hoge- en de Hofstraat. Het bleek dat een bestuurder van een Toyota Spacio over de Hogestraat reed en ging in de richting van de Waaldijkstraat. Op de kruising van de Hoge- en de Hofstraat verleende deze bestuurder geen voorrang aan de Toyota Wish die over de Hofstraat reed en naar de Prinsenstraat ging, met als gevolg de aanrijding.

Door de slag ging de Toyota Spacio enkele keren over de kop en reed een bromfietser met duo rijdster aan. Dezelfde Toyota Spacio kwam vervolgens in botsing met twee andere auto’s en een

bromfiets die geparkeerd waren op de berm aan de Hogestraat. Andrew kwam ter plaatse te overlijden. De duorijdster Simone C. (44) raakte zwaar gewond. Een vrouwelijke passagier van de Toyota Wish raakte ook gewond. Beide slachtoffers zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De chauffeur van de Toyota Wish is in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Het ontzielde lichaam van de bromfietser is voor obductie in beslag genomen. De bestuurder van de Toyota Spacio die na de aanrijding uit het voertuig stapte en op de vlucht sloeg, is nog niet aangehouden. De Ongevallen Dienst van bureau Nieuwe Haven is belast met het onderzoek.

 

Comments are closed.