47 gevangenen komen onder streng toezicht vervroegd vrij

Erwin de Vries 85: Ultieme waardering is een eigen museum
december 22, 2014
Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden
december 22, 2014
Show all

47 gevangenen komen onder streng toezicht vervroegd vrij

Zevenenveertig gedetineerden worden naar verwachting vóór eind dit jaar in voorwaardelijke vrijheid gesteld. Dit conform de wet. De Commissie Voorwaardelijke Invrijheidsstelling (VI) en gratie onder voorzitterschap van procureur generaal Subhaas Punwasi, heeft minister van Justitie en Politie Edward Belfort positief geadviseerd. Hij werkt nu aan de vereiste beschikking.

Een gedetineerde die tweederde van zijn straf, met een minimum van negen maanden heeft uitgezeten, kan bij voorbeeldig gedrag in gevangenschap, voorwaardelijk in vrijheid worden gesteld, maar dan onder strenge voorwaarden.

Ondanks dat er nog geen gedegen resocialisatieplan is en zestig procent van de gedetineerden meerdere keren veroordeeld zijn, zegt Belfort er niet onderuit te komen zich aan de wet te houden. Belfort zegt aan De Ware Tijd, dat gedetineerden die vervroegd vrij komen “geen lekker leventje leiden. Ze worden constant in de gaten gehouden en kunnen, indien ze zich niet aan de voorwaarden houden, elk moment weer worden ingesloten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.