2e Chinese filmfestival met gratis entree in TBL

Comité komt RK bisdom ‘tegemoet’
november 9, 2017
Codex Procedure Manual en Strategisch Plan voor garantie veilig voedsel
november 9, 2017
Show all

2e Chinese filmfestival met gratis entree in TBL

Het tweede Chinese filmfestival staat voor de deur. De kick-off is vanavond voor genodigden en de openingsfilm is ‘Born in China’, een Disneynatuur film. Het publiek kan vanaf vrijdag 10 november, vijf weken lang een gevarieerde selectie van vijftien top Chinese films zien. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen is de filmvertoning alleen in het weekend en is de toegang gratis, zegt de Chinese ambassade aan Starnieuws.

De relatie tussen Suriname en China wordt steeds hechter en samenwerking neemt toe. Dit jaar volgde 400 Surinamers een training of seminar in China. En personen in beide landen willen steeds meer over elkaar weten. “Cultuur vormt de ziel van landen en volkeren”, zegt China ambassadeur Zhang Jinxiong. Wie China wil begrijpen, moet eerst meer weten over de Chinese cultuur. Deze is ook deel van de multi-etnische Surinaamse cultuur. De filmwereld, als deel van kunst en cultuur, “speelt een integrale rol bij het overbruggen van de kloof van kennis en het bevorderen van wederzijds begrip”.

De ambassade organiseert het festival weer met de Suriname Chinese Vriendschap Associatie (SCVA). Vorig jaar was het festival een groot succes. Het was deel van de feestelijke activiteiten ‘40 jaar diplomatieke banden Suriname -China. De organisatoren werden hierna overspoeld met goede reacties en de vraag voor herhaling en meer films.

Comments are closed.