23 miljoen dollar voor diversere en concurrende economie

10 Mobiel – Jasna Kortram – 10 Mei 2021
mei 10, 2021
101 nieuwe besmettingen en 3 nieuwe Covid-19-doden
mei 11, 2021
Show all

23 miljoen dollar voor diversere en concurrende economie

Suriname Competitiveness and Sector Diversification project van start

De Surinaamse economie zal in de komende vijf jaar niet alleen meer divers maar ook competitiever moeten zijn. Om dit mogelijk te maken is maandag in de Congreshal het startsein gegeven voor het ‘Competitiveness and Sector Diversification project’ (SCSD). Het project, dat 23 miljoen US-dollar kost, wordt betaald door de Wereld Bank. De uitvoering ligt op het bord van de ministeries van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Natuurlijke Hulpbronnen. Zowel de private als de publieke sector zijn onderdeel van het project, zei president Chan Santokhi. 

Het ministerie van Economische zaken heeft voor de uitvoering een bedrag van 16 miljoen dollar in kas. Volgens Minister Saskia Walden kunnen ondernemers nu al projecten indienen. In december vindt de selectie plaats.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft voor dit project een bedrag van 7 miljoen US-dollar toegewezen gekregen. Hiermee zullen de randvoorwaarden gecreëerd moeten worden om de natuurlijke hulpbronnen volledig te benutten, zei minister David Abiamofo.

U hoorde minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen bij de start maandag van het ‘Competitiveness and Sector Diversification project’ (SCSD) in de Congreshal.

Comments are closed.