22 doden en tientallen gewonden bij explosie na concert Ariana Grande in Manchester

‘Protestmanifestatie is slechts begin van stappenplan’
mei 23, 2017
Oud-veiligheidsadviseur Flynn wil niet getuigen over Russische inmenging
mei 23, 2017
Show all

22 doden en tientallen gewonden bij explosie na concert Ariana Grande in Manchester

Bij een concert van het Amerikaanse tieneridool Ariana Grande zijn maandagavond 22 mensen om het leven gekomen, toen een man een explosief liet afgaan. Zo’n 59 mensen raakte gewond bij de zelfmoordaanslag. De ontploffing deed zich voor kort na afloop van het concert. In de Manchester Arena, brak kort na de explosie, rond 23.30 uur lokale tijd, paniek uit.

“We gaan ervan uit dat dit het werk is van één man”, zei de politiechef van de Britse stad dinsdagochtend. Volgens de politie liet de dader een explosief ontploffen in de foyer van de volle concertzaal, waar Ariana Grande net had opgetreden. De dader kwam daarbij zelf ook om het leven. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook kinderen.

“Onze prioriteit is nu om uit te zoeken of deze man alleen handelde, of onderdeel was van een terroristisch netwerk”,aldus de politie. De aanslag is niet opgeëist. Volgens de onderzoekers droeg de dader een zelfgemaakt explosief bij zich. Vierhonderd agenten onderzoeken de zaak en houden extra veiligheidspatrouilles.

Comments are closed.