19 jonge economen aan de slag bij Centrale Bank

Drugskoerier aangehouden op Pengelluchthaven
januari 17, 2014
‘NSA onderschepte 200 miljoen sms’jes per dag’
januari 17, 2014
Show all

19 jonge economen aan de slag bij Centrale Bank

Negentien jonge economen zijn woensdag aan de slag gegaan bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Ze krijgen zes maanden de tijd om de werkomgeving van de Centrale Bank te leren kennen. Dat meldt de bank in een persbericht.

Het plaatsen van deze stagiaires past in het streven van de CBvS om niet alleen de eigen organisatie te versterken, maar ook de rest van de financiële sector. In 2012 gingen al veertig andere opkomende economen de groep van nu voor. Het initiatief voor deze ‘Investments in Human Capital’ is een initiatief dat de directeur van de CBvS, Gillmore Hoefdraad, samen nam met de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de hogere beroepsopleidingen.

De stagiaires krijgen de kans om via een praktische training kennis te vergaren over het financieel-economische beleid en monetaire aangelegenheden, om daarmee bij te dragen aan de duurzame sociaaleconomische groei en welvaart van Suriname, aldus de bank.

Volgens Hoefdraad is het belangrijk dat de Surinaamse economie een brede gevarieerde basis heeft, zodat schokken van buitenaf dan beter weerstaan kunnen worden. Om dat voor elkaar te krijgen, is het onder andere belangrijk dat er voldoende hoog opgeleid en breed inzetbaar eigen kader aanwezig is, aldus de CBvS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.