17 mei, Wereld Hypertensie dag: meer bewustwording creëren gevaren van hypertensie

Ministerie van Arbeid wil problematiek kinderarbeid aanpakken
mei 17, 2017
Onderzoek conflict KPS blijft relevant
mei 17, 2017
Show all

17 mei, Wereld Hypertensie dag: meer bewustwording creëren gevaren van hypertensie

Wereldwijd wordt op 17 mei Wereld Hypertensie dag herdacht. Ruim 24.6% van de Surinaamse bevolking heeft hypertensie. Dit blijkt uit schattingen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) voor het jaar 2015.

In verband met deze dag roept Gracielle Wongsoredjo, manager van Intermed group Caribe, een ieder op om zich aan te melden op alle My lab punten in Suriname om hun bloeddruk te laten meten. Volgens haar hebben zeker 1 op de 5 Surinamers last van hoge bloeddruk. En op basis van een bevolking van een half miljoen inwoners, betekent zulks dat ruim 123.000 personen een verhoogde bloeddruk hebben.

Volgens Dokter Monique Sahai, huisdokter en manager van Joshua Medical Center hebben mensen vaak een vrees of vinden ze het een drempel om naar de dokter te stappen om hun bloeddruk te laten meten. Meestal ook uit vrees om te ontdekken dat ze lijden aan hoge bloeddruk.

Dokter Sahai gaat ook in op, wat de gevaren kunnen zijn van een hoge bloeddruk. Vaak komt men pas erachter wanneer men hoge bloeddruk heeft wanneer het te laat is.

Op verschillende locaties kan men vandaag kosteloos hun bloeddruk laten meten waaronder: alle 54 prikpunten van MyLab, Diapura Tamansarie en Diakonessenhuis, Joshua Medical Center, Medicall, Diabetre, de Intermed Caribe winkels, MDC, Huize Evie te Ellen in Commewijne en in samenwerking met de Belastingdienst aan de Sommelsdijckstraat.

Comments are closed.