Vandaag In Het Verleden – 21 oktober 2021
oktober 21, 2021
Bonden zes hospitalen in sitdown-actie
oktober 21, 2021
Show all

168 jaar Chinese vestiging in Suriname

Op het vriendschapsplein werd woensdag 20 oktober de herdenking van 168 jaar Chinese vestiging in Suriname gehouden. De eerste Chinezen zijn in 1853 naar Suriname gekomen als contractimmigranten voor de plantages. Dat was een eerste groepje uit Java afkomstige Chinezen. Daarna werden tussen 1858 en 1870 ruim 2500 Chinezen onder contract vanuit China gehaald. Later heeft de migratie zich voortgezet als een vrije immigratie.

President Chandrikapersad Santokhi gaf in zijn toespraak aan dat het de afgelopen periode te merken is hoe belangrijk de samenwerkingsrelatie met China is. De bijdrage die China levert aan de ontwikkeling van Suriname is duidelijk te zien. Het staatshoofd is de Chinese regering dankbaar voor de hulp in de covid-19 pandemie. De regering rekent op alle steun van China bij de overeenstemming met het IMF.

NDP Parlementariër Stephen Tsang zegt aan radio 10 dat na 168 jaar Chinese immigratie de bewustwording er moet zijn dat onze samenleving uit meerdere culturen bestaat. Zeker in deze pandemie is het van belang te weten dat wij als samenleving er samen doorheen moeten.

NDP Stephen Tsang en daarvoor president Chandrikapersad Santokhi in verband met de 168 jaar Chinese immigratie op 20 oktober. Na de verschillende toespraken werden er kransen gelegd bij het monument van het vriendschap park.

Comments are closed.