15 Surinaamse studenten naar Servië voor medische studie

Programmamaker Baldewsingh onetisch
januari 28, 2020
Moestuinen voor scholen speciaal onderwijs
januari 28, 2020
Show all

15 Surinaamse studenten naar Servië voor medische studie

Kregen maandag tickets uit handen van Volksgezondheidsminister Elias

15 Surinaamse bursalen vertrekken woensdag naar Servië om er hun studie Geneeskunde te vervolgen. De studenten kregen hun tickets maandag uit handen van Volksgezondheidsminister Antoine Elias. De bursalen hebben een zesjarig contract afgesloten en committeerden zich zo na hun medische studie naar Suriname terug te keren.

Elias bemoedigde hen ook om binnen de afgesproken tijd hard te blokken en hun doel te bereiken.

Hetzelfde kreeg de groep te horen van de ambassadeur voor Servië, Gardelito Hew A Kee. Hij spoorde hen aan de landgenoten die er al studeren op te zoeken.

Voor de 21-jarige Ralietsa Aloewel is het niet makkelijk geweest haar stukken voor het vertrek in orde te krijgen, maar zegt ze opgelucht: “Ik ben de studietijd voorbereid”.

Ouder Hesdy Neus is erg trots op zijn dochter Ashanté en hij vindt het belangrijk dat ouders hun kinderen ondersteunen in de besluiten die ze nemen. Vooral wanneer het een verdere studie betreft.

Volgens de niet-residerende ambassadeur voor Suriname in Servië, Gardelito Hew A Kee, wordt het voor de nieuwe groep bursalen die woensdag vertrekt een stuk makkelijker, omdat ze opgevangen kunnen worden door de 15 studenten die al in Servië zijn en al bekend zijn met de klappen van de zweep. Zij waren binnen drie maanden de taal al machtig. Geen van hen heeft in die periode minder dan een acht gescoord. Ook zij studeren in Servië in de medische richting.

Comments are closed.