15 miljoen SRD  om gevaar overstroming Nickerie af te wentelen

Appfctry lanceert nieuwste app ‘baiseri’
juli 7, 2017
Rosebel boekt winst van 24,7 miljoen in 2016
juli 7, 2017
Show all

15 miljoen SRD  om gevaar overstroming Nickerie af te wentelen

Het gevaar voor het doorbreken van de lekbeteugelingsdam langs het Surinamekanaal in  het district Nickerie is geweken. Het water in de Nanizwamp die op verschillende plekken reeds over de dam stroomde is de afgelopen dagen aanzienlijk gedaald waardoor er geen gevaar meer bestaat.

Toch  moeten zaken  constant in de gaten worden gehouden zegt het waterbeheersing overleg bestaande uit het OWMCP en vertegenwoordigers van de ministeries van RO,OWC en T en LVV. Het water welke op zijn hoogste punt al 3.55 m was is nu gedaald tot ongeveer 3.20 m. Dit is het gevolg van hard werken waarbij diverse kanalen zijn opgehaald en verschillende dammen op bijna 20 locaties zijn doorgestoken om water uit de zwamp sneller af te voeren.Deze ingrepen hebben de staat bijkans 15 miljoen SRD gekost maar waren noodzakelijk zegt LVV coördinator Guido van der Kooye.

De schade is beperkt gebleven tot het onderlopen van ongeveer 270 ha. rijstareaal en volgens van der Kooye wordt dit nu in cijfers omgezet. Het waterbeheersing overleg orgaan benadrukt dat er nu eindelijk structurele maatregelen getroffen gaan moeten worden om zulke situaties in de toekomst te voorkomen.

Deze projecten die aanvankelijk onderdeel waren van het MCP project moeten weer begroot worden zegt van der Kooye. Hij benadrukt dat de kosten hiervoor niet af te wegen zijn tegen het belang dat daarmee gediend zal worden.

Comments are closed.