‘Proces opvolging Akiemboto word ingezet’
februari 5, 2021
Forse vervoerstoelagen kabinet ‘smakeloos’ voor DNA
februari 5, 2021
Show all

12 jaar geëist tegen Hoefdraad

Directe gevangenneming gevorderd

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 12 jaar geëist tegen Gillmore Hoefdraad, de ex-minister van Financiën. Ook is zijn onmiddellijke gevangenneming gevorderd. De procureur-generaal Roy Baidjnath Panday somde in zijn requisitoir bewijsmiddelen op tegen de verdachte.

Volgens het OM staat vast dat Hoefdraad een hand heeft gehad in de Centrale Bank-affaire en dat door zijn handelen Suriname fikse financiële schade heeft opgelopen.

Volgens Murwin Dubois, raadsman van de verdachte, is de eis een voorstel en zal daarop nog worden gereageerd.

U hoorde advocaat van Hoefdraad, Murwin Dubois.

Het Openbaar Ministerie heeft verder een strafrechtelijk financieel onderzoek (SFO) gevorderd tegen de ex-Financiënminister. Het Hof van Justitie zal hierover oordelen voor het toewijzen van een machtiging zegt de pg. Het strafrechtelijk financieel onderzoek moet uitwijzen of en in welke mate Hoefdraad financieel voordeel heeft gehad aan zijn handelen.

Andermaal procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. Gilmore Hoefdraad is nog steeds voortvluchtig. Naast zijn directe gevangenneming is ook hem ook een boete opgedragen van een half miljoen SRD of in de plaats daarvan 12 maanden gevangenisstraf. Hoefdraad wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan: Overtreding van de Anti-Corruptiewet; Overtreding van de Bankwet; Overtreding van de Wet Money laundering of te wel Witwassen; Ambtsverduistering en Oplichting. Zijn verdediging komt 11 maart aan het woord.

Comments are closed.