Aangepaste regels voor repatrianten uit Nederland
oktober 2, 2020
ASFA niet tevreden met jaarrede president
oktober 2, 2020
Show all

100 jaar SVB

President decoreert voorzitters lidbonden en prominenten voetbalsport

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) bestaat honderd jaar en dit werd donderdag heugelijk gevierd op het Owru Cul terrein. President Chandrikapersad Santokhi decoreerde zo een vijftigtal personen onder wie voorzitters van lidbonden en prominenten in de Surinaamse voetbalsport. 

De hoogste decoratie ging naar Cyrill Biervliet, oud-voorzitter van NGVB en Desi Liong-A-Kong, oud-voorzitter van Suriname ‘s oudste voetbalclub Voorwaarts. Biervliet verteld aan Radio 10 wat de decoratie voor hem betekend.

Ook bondscoach Dean Gorré woonde de feestelijkheden bij. Voor hem is het honderdjarig bestaan van de SVB ook bijzonder, met het accent op de bouw van een nieuw Andre Kamperveen Stadion en ‘Natio’ deelname aan de Concacaf Gold Cup 2020.

President Santokhi verklaarde verder dat de regering het voornemen heeft om een ontwerpwet in te dienen bij De Nationale Assemblee (DNA), waaruit moet voortvloeien dat buitenlandse topsporters van Surinaamse komaf die voor het land willen uitkomen, van rechtswege de nationaliteit verkrijgen. Het ligt in de bedoeling het document deze maand in te dienen. Ook zal hard worden getrokken aan de bouw van het nieuwe stadion.

Comments are closed.