De 15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te worden – Ivan Darthuizen

Bedrijfskunde Studenten over deelname Suriname aan de Online Simulatie Games
oktober 22, 2014
Odo van de dag
oktober 22, 2014
Show all

De 15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te worden – Ivan Darthuizen

De 15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te worden

We houden te vaak vast aan gewoontes en gedragspatronen die ons niets dan pijn en stress opleveren. Ons leven verbetert pas wanneer we de onzin van deze dingen inzien, en ze eindelijk opgeven.

Geef de volgende vijftien zaken op en je gaat gegarandeerd een makkelijker en gelukkiger leven tegemoet:

 

 1. Altijd gelijk willen hebben

Kan je de gedachte dat je het bij het verkeerde eind hebt niet verdragen? Blijf je aandringen op je gelijk, zelfs wanneer er belangrijke relaties op het spel staan? Het is al die moeite niet waard. Vraag jezelf af: “Wat is beter? Mijn gelijk halen, of de vriendschap behouden?”

 

 1. Drang naar controle

Wees geen controlefreak en wees bereid om je drang naar controle over situaties en mensen op te geven. Laat anderen toe te zijn wie ze zijn en je voelt je direct veel beter.

 

 

 1. Beschuldigingen

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en stop met anderen de schuld te geven.

 

 1. Negativiteit

Raak niet verstrikt in een negatieve spiraal. Geloof in jezelf, geef jezelf kansen en denk niet altijd het slechtste over jezelf.

 

 1. Leg jezelf geen limieten op

Stop met jezelf limieten op te leggen over wat je kan en niet kan bereiken. Spreid je vleugels en vlieg zo hoog als je kan, zonder op voorhand aan je plafond te denken.

 

 1. Klagen

Klaag niet over alles en iedereen. Niets of niemand kan je ongelukkig maken als je dat zelf niet toelaat. Laat het niet toe en wees positief.

 

 

7. Kritiek

Stop met voortdurend anderen te bekritiseren. Alle mensen zijn uniek, maar tegelijkertijd hetzelfde. We willen allemaal gelukkig worden, liefhebben en geliefd worden. Kritiek is geheel overbodig.

 

 1. Indruk maken

Probeer niet zo hard iemand te zijn die je niet bent, want zo maak je echt geen indruk. Integendeel, anderen voelen zich aangetrokken tot jou wanneer je net alle maskers afwerpt en de echte ‘jij’ onthuld wordt.

 

 1. Verzet tegen verandering

Verandering is goed en is het enige wat je van A naar B kan brengen. Je verzetten tegen verandering is dan ook het slechtste dat je kan doen.

 

 1. Etiketten

Stop met een etiket te plakken op alles en iedereen die anders is dan jij. Je verstand werkt enkel als het open staat voor nieuwe dingen.

 

 1. Angst

Angst is een illusie. Angst bestaat niet echt – jij bent degene die het creëert.

 

 1. Excuusjes

Stop met jezelf en andere smoesjes wijs te maken. In 99.9% van de gevallen zijn ze niet echt en verdoezelen ze de waarheid.

 

 1. Het verleden

Het verleden loslaten is niet vanzelfsprekend, vooral wanneer het verleden zo mooi lijkt in vergelijking met het heden, en je bang bent van de toekomst. Maar het heden is alles wat je hebt. Stop met in het verleden te leven en leef in het hier en nu in alles wat je doet, met een oog op de toekomst. Enkel zo kan je genieten van het leven.

 

 1. Banden

Leer loslaten. Geef niet op waar je van houdt, maar laat de zaken los die je onbewust aan banden leggen en je begrenzen in wat je kan en niet kan bereiken.

 

 1. Leven naar de verwachtingen van anderen

Je leven is van jou en van jou alleen. Te veel mensen leven alsof hun leven anderen toebehoort. Ze leven naar de waarden, normen en het verwachtingspatroon van hun ouders, vrienden, vijanden, leraars, overheid en media. Maar jij niet, jij moet luisteren naar wat je innerlijke stem zegt. Je moet ontdekken wat je gelukkig maakt en dat ten allen koste nastreven. Je hebt maar één leven. Gebruik het om te doen wat jij, en niet anderen, belangrijk vindt.

 

 

 10 zaken die je pas gaat begrijpen wanneer je leert alleen te zijn.

 

Sommige mensen verwarren alleen zijn met eenzaamheid en associëren het vaak met iets dat slecht is of niet hoort. Men insinueert dat je ofwel asociaal bent, ofwel ongewenst, twee weinig aantrekkelijke posities.

Maar eigenlijk is alleen zijn niet noodzakelijk slecht. Lifehack verzamelde tien zaken waarvan je pas gaat genieten eens je je alleen zijn accepteert.

 

 1. Je kunt je batterijen terug opladen

Wanneer we omgeven zijn door andere mensen, verbruiken we dikwijls veel energie. Andere mensen aan het lachen brengen, gelukkig maken, hun ego’s strelen en hun emoties lezen zijn enkele dingen die we de hele tijd doen. Constant in contact staan kan je mentaal uitputten. Wat tijd alleen doorbrengen staat je toe om terug op te laden.

 1. Een tijd van bezinning

Het leven vliegt voorbij. Alles gaat zo snel dat er waarschijnlijk amper tijd is om neer te zitten en te bezinnen. Alleen zijn geeft je de perfecte mogelijkheid om eens goed na te denken over je doen en laten. Omdat je niet bezig bent met het verwerken van de gedachten en gevoelens van anderen, is dit het ideale moment om diep in jezelf te kijken

 1. Je leert je eigen emoties kennen

Nogmaals, wanneer je constant omgeven wordt door andere mensen, ben je altijd bezig met het lezen van en het reageren op hun emoties. Je dreigt dan het contact met je eigen emoties verliezen. Wie ervan kan genieten om alleen te zijn, zal een groter perspectief op zijn eigen emoties krijgen. Je beseft beter wat je gelukkig, droevig of van streek maakt.

 1. Je begint dingen te doen waarvan je echt geniet

Wanneer je in het gezelschap van anderen vertoeft, ben je constant bezig met het maken van compromissen. Je realiseren dat je gewoon kan doen waar je zin in hebt, maakt alleen zijn enkel makkelijker.

 

 1. Je wordt productiever

Het gezelschap van anderen kan leuk en amusant zijn, maar het heeft ook een grote invloed op je productiviteit. Soms is gezelschap niets anders dan een afleiding. De tijd die je alleen doorbrengt kan de meest productieve tijd van je leven zijn, vooral omdat er minder afleidingen zijn.

 1. Je zult nog meer van je relaties genieten

Wie regelmatig alleen is en daar uiteindelijk van begint te genieten zal merken dat hij zijn relaties met andere mensen meer gaat waarderen.

 1. Je voelt je onafhankelijker

Eens je ervan geniet om alleen te zijn, zal je je meer op je gemak voelen wanneer je eens echt alleen bent. En dat leidt tot een groter gevoel van onafhankelijkheid. Je zal je niet onrustig voelen, noch verlangen naar gezelschap wanneer je tevreden bent met jezelf.

 1. Je pauzeert even met het gelukkig maken van anderen

Het leven is een verzameling van relaties en die blijven enkel duren wanneer beide partijen gelukkig gehouden worden. Dat kan soms een uitputtende job zijn. Wanneer je alleen bent, is de enige persoon die gelukkig moet gemaakt worden jezelf. Je kunt jezelf belonen met iets dat je gelukkig maakt, maar dat misschien iemand anders van streek zou maken.

 1. Je moet je voor niets verontschuldigen

We kwetsen soms iemand anders of maken iemand van streek. Wanneer je alleen bent, zal je zien dat alleenheid betekent dat je je niet constant moet verontschuldigen voor wat je gedaan hebt.

 

10. Je stopt met het zoeken naar erkenning

We snakken vaak naar goedkeuring van vrienden of familie vooraleer we iets ondernemen. Soms is het zelfs noodzakelijk om eerst advies te vragen, maar er zijn ook momenten waarop we perfect in staat zijn om zelf te handelen. Als je alleen bent, zal je leren om je instincten te vertrouwen en minder afhankelijk te zijn van de mening van anderen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.