Jogi pleit voor meer lokale producten in pakket

Uitbaggeren Nickerierivier zorgt voor economisch voordeel Nickerie
september 21, 2017
Honderden mensen geëvacueerd om bosbranden Gran Canaria
september 21, 2017
Show all

Jogi pleit voor meer lokale producten in pakket

VHP parlementariër Mahinder Jogi (VHP) is van mening dat de voedselpakketten die de regering verstrekt aan sociaal zwakkeren, meer goederen moeten bevatten die lokaal geproduceerd worden. “Op deze manier worden ondernemers ondersteund. Nu de prijs van een liter melk van de Melkcentrale met SRD 2,25 naar SRD 8,50 is gestegen, kunnen velen dit noodzakelijke product niet betalen,” zegt Jogi aan Starnieuws. Hij stelt voor dat bonnen in de pakketten verstrekt worden, waardoor mensen nog steeds melk kunnen kopen.

Jogi vindt dat in plaats van buitenlandse kippenbout, Surinaamse kip in het pakket thuishoort. “De regering heeft juist terecht aangegeven dat de lokale kip ondersteund moet worden. Daarom zijn de invoerrechten van buitenlandse kip verhoogd. En toch zien wij dat in het pakket geïmporteerde kippenbouten zijn opgenomen. Het beleid van de regering is niet consequent,” benadrukt Jogi.

Hij pleit ook voor cassave in de pakketten. Ook hiervoor zou een bon verstrekt kunnen worden, waardoor de mensen het product zelf kunnen halen bij de supermarkt. Nu worden de pakketten die een waarde van ongeveer SRD 200 hebben, verkocht voor SRD 50. Door de bonnen te verstrekken voor melk kan het pakket wat meer kosten, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de melkboeren die melk leveren aan de Melkcentrale. De boeren komen niet uit met de 50 cent die ze extra ontvangen door de verhoging van de verkoopprijs. Zij ontvangen SRD 3,50 per liter. Met SRD 4 per liter zou de melkveesector beter ondersteund worden.

Comments are closed.