De wereld, althans zeker West-Europa, houdt haar adem in, sinds Rusland op 18 maart, met het ondertekenen van een verdrag, het Oekraïense schiereiland De Krim annexeerde. Dit na een door het Westen omstreden referendum, waarin een grote meerderheid van de Oekraïense bevolking instemde met aansluiting bij Rusland.
Het Westen reageerde vrijwel meteen door Rusland voorlopig uit de G8, de groep van de leidende economische machten, te zetten. Ook West-Europa dreigt met economische sancties tegen de Russen. Een slimme zet of blufpoker van de West-Europezen? Het conflict op het schiereiland De Krim wordt nu al de grootste Europese crisis van de 21ste eeuw’ genoemd.
Wat zijn de belangen voor Rusland? Welke rol kan of zal Europa spelen? Hoe verloopt de samenwerking met de VS? In het volgend vraaggesprek, waarin de onderliggende economische belangen ruimschoots aan de orde komen, leggen wij deze vragen voor aan Ingenieur en Bachelor in Business Administration, Eric Panneflek, financieel analist en adviseur. Panneflek is oprichter en voorzitter van PGM Capital, maar ook docent aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. In de komende minuten het eerste deel van het vraaggesprek welke Jeff Cramer heeft gehad met Eric Panneflek.
https://soundcloud.com/radio10magicfm/inlijving-van-de-krim-welke
1 Comment
Goud is geld en er is niet genoeg zuurstof om te overleven,door milieu vervuiling(corruptie).
TIGRI is KRIM.Sancties tegen Rusland :52%moeilijke positie G8 Landen.