Google werkt aan armband die kankercellen kan ‘zien’

‘Gewapende indringer NOS-journaal overmeesterd’
januari 30, 2015
Sport 30 januari
januari 30, 2015
Show all

Google werkt aan armband die kankercellen kan ‘zien’

Google werkt aan een armband waarmee kankercellen in een vroeg stadium kunnen worden gedetecteerd om de kans op genezing te vergroten. Dat vertelt Andrew Conrad, hoofd van de afdeling Google Life Sciences, tegenover The Atlantic.

Google maakte in juli 2014 bekend bezig te zijn met een groot gezondheidsinitiatief waarbij een groep gezonde mensen nauwkeurig wordt gevolgd om zo beter afwijkingen van de gezonde standaard te kunnen meten. Het initiatief is afkomstig van de geheimzinnige onderzoeksafdeling Google X.

Eén project binnen Google Life Sciences draait om een armband die kankercellen in het lichaam op kan sporen, zo maakt het bedrijf nu bekend.

Eigenlijk leest de armband alleen informatie van nanodeeltjes in het lichaam af. Een persoon zou elke maand twee keer een pil moeten slikken waar deze nanodeeltjes inzitten. Deze piepkleine deeltjes verspreiden zich vervolgens in de bloedsomloop van het lichaam en hechten zich van nature aan kankercellen.

Als dat gebeurt lichten de nanodeeltjes op. Het licht is voor het menselijk oog door de huid heen niet te zien, maar de armband zou de lichtverandering wel kunnen meten en zo kunnen vertellen of er kankercellen actief zijn in het lichaam van de gebruiker. Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *