Winkeliers kopen goederen op van failliete collega’s

Minister Dikan van Regionale Ontwikkeling: “Ministerie heeft geen vinger in pap bij houtkap”
september 8, 2016
Kenia presenteert omvangrijk plan voor meer groen
september 9, 2016
Show all

Winkeliers kopen goederen op van failliete collega’s

Veel supermarkten gaan over de kop omdat ze niet meer in staat zijn om pandhuur te betalen, die vaak in vreemde valuta is geprijsd. Door de hoge wisselkoers en de afgenomen koopkracht, komen ondernemers in problemen. Er is te weinig omzet om winstgevend te kunnen draaien.

Winkeliers die hun hoofd nog boven water kunnen houden, proberen anderen die in nood verkeren, te helpen. “Unu yepi wan winkri san e tapu. Tien yari den sma ben draai a winkri, maar now den no man moro,” vertelt een winkelierster aan Starnieuws. Zij en haar man hebben besloten om een deel van de goederen over te nemen van de winkelier die de deuren moet sluiten.

“Den suma e seri den sani in a winkri fu habi moni fu pai yuru. A famiri dati o draai go baka na China,” legt de winkelierster uit. Haar man is enkele dagen niet in de winkel te zien. “Omu habi soso stress. A prakseri san unu musu du. Wi e draai a winkri disi elf yari,” verzucht de vrouw. Zij hopen dat de situatie in het land zal verbeteren. Zij en haar gezin zijn volledig geïntegreerd in de samenleving. Voor hen zou het een ramp zijn om het land te verlaten, terwijl zij hiernaar toe zijn gekomen om een beter leven op te bouwen. Starnws

Comments are closed.