Plan bouw nieuwe markt Nickerie reeds ingediend bij IsDB
augustus 6, 2019
Sportverslagen – 6 augustus 2019
augustus 6, 2019
Show all

Wie wordt kampioen SCVU of Ruckers?

Game 5 vanavond is tie-breaker

In de play-off van de Surinaamse basketbalcompetitie wordt dinsdagavond een nieuwe basketbalkampioen gekroond, De kampioen van het vorig seizoen Yellowbirds bleek niet in staat deze keer de finale te behalen. Hamvraag is dus: behaalt het team van SVCU zijn elfde kampioenschap in de clubgeschiedenis, of behaalt Ruckers voor het eerst het kampioenschap in de basketbal herenhoofdklasse.

SCVU won Game 4 met een groot puntenverschil (85-53) en daarmee trok het de seriestand gelijk (2-2). Volgens coach Lesly Dhanradj was dit te danken aan de goede verdediging van zijn team.

Dhanradj prijst de samenwerking tussen de ervaren spelers en de jeugdige spelers in zijn SCVU-team. Mede daardoor gaat het ze lukken om het kampioenschap vanavond binnen te halen, aldus de zelfverzekerde coach.

Micheal Meinzak, de coach van Ruckers, zegt dat zijn team gewoon een offday had met game 4, wat kan gebeuren in elke sportwedstrijd. Voor hem is van belang dat de spelers het verlies achter zich hebben gezet en alles-op-alles gaan zetten in deze finalepartij.

Winston Bosk die in game 4 uitviel vanwege een knieblessure is volgens Meinzak later gewoon van de partij. Game 5 in de finale van de herenhoofdklasse basketbalcompetitie tussen SCVU en Ruckers is om 20:00u in de Anthony Nesty Sporthal.

Comments are closed.