Wereldbank maakt USD 150 miljoen vrij voor strijd tegen zika in Latijns-Amerika en Caraïben

De Telesur 10 Mobiel Met Freddy Linger
februari 18, 2016
Blacklisting Suriname gestuit
februari 19, 2016
Show all

Wereldbank maakt USD 150 miljoen vrij voor strijd tegen zika in Latijns-Amerika en Caraïben

De Wereldbank laat weten dat ze USD 150 miljoen vrijmaakt in de strijd tegen het zika-virus. Met het geld wil ze Latijns-Amerika en de Caraïben steunen om het virus te bestrijden. Het bedrag is gebaseerd op de huidige eisen van landen voor financiering en ondersteuning. Er zullen dan ook teams van technische experts worden gestuurd naar de getroffen landen. Als er nog bijkomende financiering nodig is, is de Wereldbank bereid om de steun te vergroten.

Een grote groep van deze landen, vooral de Caraïbische, is grotendeels afhankelijk van toerisme. Zij zullen mogelijks extra steun nodig hebben van de internationale gemeenschap om de economische impact van het virus tegen te gaan.

De financiële steun van de Wereldbank zal vooral gebruikt worden om het zika-virus te controleren, de grootste risicogroepen te identificeren en zwangere vrouwen nauwgezet te volgen. Verder zal er nog geïnvesteerd worden in publieke bewustwording, maatregelen om jezelf te beschermen en om de gemeenschap te mobiliseren.

Jorge Familiar Calderon, vice president van de Wereldbank voor Latijns-Amerika en de Caraïben, zegt dat de gemeenschappen in de desbetreffende gebieden succesvol aan het samenwerken zijn om de bevolking te beschermen tegen het zika-virus. Hij laat weten dat ze klaar staan om verdere ondersteuning te bieden via technisch advies, kennis en financiële steun.

Comments are closed.