Vordering Vernieuwingsbeweging Politiebond afgewezen

AMS niet in hoerastemming over voorlopige examenresultaten
juli 15, 2016
PLANNEN VOOR AFNAME HUISELIJK GEWELD IN NICKERIE
juli 15, 2016
Show all

Vordering Vernieuwingsbeweging Politiebond afgewezen

De Vernieuwingsbeweging van de Surinaamse Politie Bond is door de rechter donderdag niet ontvankelijk verklaard in een kort geding dat aangespannen was tegen het huidige bestuur. Aan de rechter was gevraagd om het dagelijks bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB), voorgezeten door Robby Ramjiawan, te verplichten tot het bijeenroepen van de bij motie aangevraagde algemene leden vergadering, en wel binnen 24 uur na het vonnis, zo niet binnen drie dagen.

De eisers, Mielando Atompai, Sergio Gentle en Raoul Hellings hadden het kort geding aangespannen. Zij hadden twee moties ingediend, die het bestuur niet heeft willen behandelen op de algemene ledenvergadering van 12 april. Er was eerder een kort geding aanhangig gemaakt tegen het bestuur. De eisers stellen dat de rechter in het vonnis op 12 mei overwogen heeft dat zij het eens is met eisers dat leden van een vereniging niet mogen worden belemmerd in hun recht een motie in te dienen. Zij hebben het recht om de motie behandeld te zien op een algemene ledenvergadering.

De Vernieuwingsbeweging heeft op 16 mei het SPB-bestuur en voorzitter weer voor het gerecht gedaagd. Aan de rechter is gevraagd om de gedaagden te veroordelen om de moties in stemming te brengen. Het bestuur zou niet rechtmatig hebben gehandeld. In de moties werd het aftreden van het bestuur gevraagd. De rechter heeft de eisers niet ontvankelijk verklaard. Het vonnis is nog niet op schrift beschikbaar. Tot nu toe zijn alle vorderingen van de Vernieuwingsbeweging afgewezen. Intussen maken diverse kandidaten zich op om op 18 juli een gooi te doen naar de leiding van de SPB. Starnews

Comments are closed.