Visueel beperkte treedt in dienst bij Ministerie van Openbare Werken

Bond SWM wil uitvoering afspraak Bemiddelingsraad
oktober 15, 2021
Covid-19 stergevallen heeft de 1000 bereikt, 169 positief
oktober 15, 2021
Show all

Visueel beperkte treedt in dienst bij Ministerie van Openbare Werken

Romana Kwasi, een visueel beperkte jongedame, zal in dienst treden bij het Ministerie van Openbare werken. Zij zal worden ingezet op de afdeling Voorlichting van het departement. Kwasi zegt heel blij te zijn met de baan. Ze roep andere werkgevers op om ook de mens met een beperking de kans te geven om te kunnen werken in een bedrijf.

Voor de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) is dit weer een doorbraak. Zij timmeren al lang aan de weg om deze doelgroep binnen het arbeidsproces te krijgen, zegt Natasia Hanenberg-Agard, directeur van de NSBS. Volgens haar is het niet zo makkelijk om bedrijven- organisaties of zelfs de overheid over de streep te krijgen om mensen met een visuele beperking een kans te geven.

In het kader van Wereld Zicht Dag en de internationale dag van de witte stokken, vandaag, heeft de stichting gisteren een presentatie gehouden op het Ministerie van Openbare werken.  Het is belangrijk te weten hoe om te gaan met een mens met een visuele beperking op de werkvloer, zegt Hanenberg.

Volgens Minister Riad Nurmohamed van Openbare werken, is voor wat dit vraagstuk betreft, nog veel werk aan de winkel. Ruim een jaar terug is dit pilotproject begonnen om deze doelgroep de kans te geven bij de overheid. Doordat massa mensen in dienst zijn getreden bij het ministerie, zijn andere groepen buiten zicht gebleven.

U hoorde Raid Nurmohamed Nurmohamed van Openbare werken. Door de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname, is gisteren een presentatie gehouden op zijn department in verband met Wereld Zicht Dag en de internationale dag van de witte stokken, vandaag. Eḗn onderdeel was dat enkele aanwezigen, waaronder directeuren van het Ministerie, geblinddoekt werden en met de stok in de hand hun weg moesten vinden naar de begane grond van het gebouw.

Comments are closed.