Visconsumptie flink toegenomen

BvL beraadt zich dinsdag voor overleg met minister
juli 26, 2016
Conservatorium biedt opleidingen geluids- en mediatechniek voor mediawerkers
juli 26, 2016
Show all

Visconsumptie flink toegenomen

vis

Waar vijftig jaren geleden wereldwijd de consumptie van vis per hoofd van de bevolking geschat was op tien kilogram per jaar, blijkt dit nu te zijn verdubbeld. De helft van de vis is afkomstig van aquacultuur. Dit meldt de wereld Voedsel- en Landbouw Organisatie (FAO). Melvin Haughton van het Caribisch Regionaal Visserij Mechanisme zegt dat hieruit blijkt dat de wereldbevolking zich de waarde van vis voor de gezondheid is gaan realiseren.

In het Caribisch gebied is er altijd al veel vis gegeten. “We zitten altijd boven de gemiddelde wereldconsumptie. Nu zit de regio op ongeveer dertig kilo per persoon per jaar.” In sommige landen is het zelfs hoger en dit komt doordat vis goedkoper is dan andere eiwitbronnen en makkelijker verkrijgbaar is. Hij is blij, dat aquacultuur wereldwijd een belangrijke bijdrage levert aan de visproductie.

Over de regio is hij echter ontevreden, omdat hier slechts tien procent van de totale productie afkomstig is van aquacultuur. In het Caribisch gebied bestaat de mogelijkheid om zowel op land als in marine wateren vis te telen. Zijn organisatie stimuleert en propageert aquacultuur. Hij hoopt dat in de komende tien tot twintig jaren deze sector heel sterk ontwikkeld zal worden, zodat er voldoende vis zal zijn voor iedereen. Hij zegt dit in verband met de groeiende wereldbevolking. DWT

Comments are closed.