Vierde Museumnacht in aantocht

Behoud Marroncultuur belangrijk voor nageslacht
mei 24, 2017
Trump bezoekt paus Franciscus
mei 24, 2017
Show all

Vierde Museumnacht in aantocht

De vierde Museumnacht staat weer voor de deur. Guinevere Abendanon, de vertegenwoordiger van het Rumhuis zegt dat aan deze editie van Museumnacht ongeveer 12 landelijke musea mee zullen doen. Elk museum heeft een eigen programma dat gepresenteerd wordt aan de belangstellenden. Presentaties maken daar ook deel van uit. De museumbezoekers gaan verder ook gebruik kunnen maken van pendelbussen om van en naar de andere deelnemende musea te gaan.

Eriënne Haynes, van het Surinaams Museum, zegt dat de bedoeling achter de Museumnacht is om meer mensen naar het museum te trekken. Behalve dat niet een ieder precies weet wat een museum is, zal het mensen die overdag niet de gelegenheid hebben voor een bezoek, de kans bieden alsnog de tentoongestelde cultuur en kunst te bezichtigen.

Eriënne Haynes van het Surinaams Museum en daarvoor Guinevere Abendanon van het Rumhuis, over de Museumnacht die op 27 mei haar 4e editie beleeft. Een bezoek aan het Numismatisch Museum van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) geldt als een aanbeveling. Dit in verband met het 60-jarig bestaan van de Moederbank van Suriname.

Comments are closed.