Vierde editie Museum Nacht voor de deur

Streekziekenhuis voortaan Mungra Medisch centrum
mei 27, 2017
VS neemt verantwoordelijkheid voor lekken over aanslag Manchester
mei 27, 2017
Show all

Vierde editie Museum Nacht voor de deur

De vierde editie van Museumnacht gaat zaterdag 27 mei van start. Guinevere Abendanon, vertegenwoordiger van het Rumhuis geeft aan dat voor deze editie van Musem nacht ongeveer 12 musea mee zullen doen.

Elke museum heeft een programma dat afgerond zal worden. Er zullen ook presentaties worden gehouden. De museumgangers kunnen ook op deze avond van de pendelbussen gebruikmaken om naar de verschillende musea te gaan.

Een aanbeveling is het bezoeken van Numismatisch museum van de Centrale bank vanwege hun zestigjarig bestaan. De Museumnacht zal ook een simultane lezing hebben over het Surinaams cultureel erfgoed. De titel is Recycle, Redesign and Re-use of our Cultural Heritage. Deze lezing zal worden gehouden in zowel het KOTO Museum als het drankenmuseum Het Rumhuis. De organisatie meldt dat op maandag 29 mei de lezing over het herontwerpen en hergebruiken van Surinaams cultureel erfgoed  om 7 uur savonds wordt herhaald in Het Waaggebouw aan de Waterkant, onder auspicien van de Nederlandse ambassade.

Comments are closed.