Vertrekhal JAP luchthaven wordt gemoderniseerd

Meeste verdachten aanslag Londen vrijgelaten
maart 25, 2017
Protest tegen aanhoudend geweld tegen vrouwen en kinderen in Suriname
maart 25, 2017
Show all

Vertrekhal JAP luchthaven wordt gemoderniseerd

De vertrekhal van de Johan Adolf Pengel International Airport ondergaat de komende maand een facelift. De renovatie begint met het doortrekken van de luifel, waarbij de huidige aanrijweg voor het gemak van passagiers voortaan door een overdekte ruimte zal lopen. Dat de aanrijweg nu iets verder komt te liggen, heeft te maken met nieuwe internationale regels voor de veiligheid op luchthavens.

De nieuwe overdekte aanvoerroute op de airport moet er binnen twee maanden staan. Dat is afgesproken bij de ondertekening van het bouwcontract, waaronder de directeuren van de NV Luchthavenbeheer, Bouwbedrijf Vasilda en architectenbureau DAS vrijdag hun handtekening plaatsen.

 

Dat waren achtereenvolgens Luchthaven-directeur Vijai Chotkhan en architect Derrick Emanuels. De overdekking bij de aanrijweg op de JAP airport is fase 1 van het renovatieproject van de vertrekhal, die de afgelopen 20 jaar door de SLM werd beheerd. Met meerdere incheck – en immigratiebalies en een uitgebreide Duty Free zone zal de vertekhal over ongeveer een jaar een modernere aanblik krijgen, terwijl ook het gemak van de reiziger wordt vergroot.

Comments are closed.