Veerverbinding met Guyana wordt geintensiveerd

COVID19 eist in 4 dagen 35 levens
oktober 5, 2021
Today In Pop History – 05 oktober 2021
oktober 5, 2021
Show all

Veerverbinding met Guyana wordt geintensiveerd

-Guyana bereid bij te dragen in onderhoud

De veerverbinding met buurland Guyana zal vanaf maandag 11 oktober worden geintensiveerd.De MV Sandaka die de afgelopen tijd de verbinding met het buurland heeft onderhouden zal inplaats van 2 keren per week nu 3 keren per week afvaarten doen naar het buurland . Wanneer eind oktober de Canawaima veerboot weer in de vaart wordt gebracht is het de bedoeling van beide landen weer dagelijks afvaarten te hebben tussen Suriname en Guyana . Dit is een van de punten die maandag op het hoogste niveau is besproken tussen minister Albert Jubitana van transport Communicatie en toerisme van Suriname zijn collega Juan Edghill van Guyana en de verschillende raden binnen de canawaima veerverbinding . Volgens beide bewindslieden is deze ontmoeting een uitvloeisel van afspraken die tussen beide staatshoofden zijn gemaakt bij het bezoek van president Santhokie de vorige maand aan ons buurland. Er is volgens Jubitana ook overeenstemming bereikt in het transparant maken van de boeken van de Canawaima Ferry service van zowel Guyana als Suriname ,het digitaliseren van beide operaties en de controle door een onafhankelijk accountants buro .

Zowel Minister Jubitana als collega Edghill praat over een historische ontmoeting. Alle plooien zijn glad gestreken zegt de Guyanese minister van Openbare Werken ,ook op het stuk van het helpen betalen van de onderhoudskosten van de veerboot . Volgens Minister Edghill hebben beide landen nog rekeningen liggen bij elkaar.Zo moet ons land nog de rekening van meer dan 350 duizend euro aanbieden aan Guyana. Het westerbuurland zal op zijn beurt Suriname de kosten in rekening brengen voor de inzet van de MD Sandaka, die nu nog de veerverbinding op de Corantijn onderhoudt.

De Guyanese minister van Openbare Werken Juan Edghill. De raden van bestuur bij de Canawaima Ferry Services hebben afgesproken 6 maal per jaar overleg te voeren.

Comments are closed.