Van terreur verdachte broers ontkennen bij Surinaamse onderzoeksrechter

MAS handhaaft internationale Navigatietraining ondanks economische uitdagingen
december 18, 2017
Hoofdverdachte in drugszaak voortvluchtig
december 18, 2017
Show all

Van terreur verdachte broers ontkennen bij Surinaamse onderzoeksrechter

De twee van terreur verdachte broers hebben alle beschuldigingen ontkend bij de onderzoeksrechter. De voorgeleiding bij de rechter-commissaris leverde weinig nieuws op in vergelijking met het politie verhoord. Volgens advocaat Raoul Lobo hebben de broers R.A. en N.I. ontkend dat ze betrokken waren bij het voorbereiden van een aanslag op een buitenlandse diplomaat.

De aanslag zou volgens het Openbaar Ministerie in Suriname plaatsvinden. Lobo zegt tegenover de Times of Suriname dat het duo ook de deelname ontkend aan een organisatie, die zich ten doel stelt terroristische aanslagen te plegen. R.A. en N.I. houden ook voet bij stuk geen banden te hebben met de in het Midden-Oosten actieve ISIS. N.I. heeft zelfs laten weten geen voorstander te zijn van het gedachtengoed van ISIS.

Volgens de verdediging zijn er geen belastende bewijsstukken gevonden tijdens de huiszoeking. Intussen zijn ook getuigen gehoord. Lobo zegt nog niet te weten wat er staat te gebeuren nadat de verdachten zijn gehoord. Het is dan ook niet bekend wanneer de twee voor de rechter moeten verschijnen. Zoals het er nu naar uitziet zal dat in elk geval pas in het nieuwe jaar gebeuren.

Comments are closed.