Vakbondskaders geïnformeerd over REDD+ programma

Tjon En Fa verbreekt Wereld Record en vestigt nieuw Nationaal record
september 6, 2019
Dependance afdeling Vorming en Opleiding in Nickerie
september 6, 2019
Show all

Vakbondskaders geïnformeerd over REDD+ programma

De Stichting Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) heeft donderdag in samenwerking met het ‘REDD+ Program Management’ een informatiesessie gehouden. Het doel hiervan is, om vakbondskaders en belangstellenden te informeren over het REDD+ Programma en de rol van dit programma voor een duurzame ontwikkeling van Suriname bij het aannemen van beleid en creëren van positieve beweegredenen die leiden tot het verminderen van uitstoot, door ontbossing en bosbeschadiging in ontwikkelingslanden. De REDD+ Community Liaison Officer Carmen Elliot zegt aan Radio 10 dat Suriname zich in de eerste fase bevindt binnen het REDD+ programma. Volgens Elliot mag eenieder aan houtkap doen maar het moet wel verantwoordelijk geschieden.

Jennifer Nobibux, de vertegenwoordiger van de Telesur-bond zegt aan Radio 10 dat zij door de verkregen informatie beter zicht heeft op de controle van houtkapactiviteiten in ons land. Dit stemt haar gerust. Telesur is bezig met een milieuprogramma en zal de informatie over REDD+ meenemen in het milieuprogramma.

U hoorde de shop steward van de vakbond bij Telesur Jennifer Nobibux en daarvoor de REDD+ Community Liaison Officer Carmen Elliot donderdag tijdens de eerste informatiesessie voor vakbondskaders. REDD+ is een programma van de Verenigde Naties ter vermindering van de effecten van klimaatsverandering. De 2e en 3e sessie vinden plaats op dinsdag 10 september en vrijdag 13 september.

Comments are closed.