Vakbonden willen internationale aandacht voor vertrapping arbeidsrechten onderwijsgevenden

Tyrone Spong gaat voor Latijns Amerikaanse wereld Bokstitel
oktober 5, 2017
Catalonië staat achter bemiddeling in crisis met Spaanse regering
oktober 5, 2017
Show all

Vakbonden willen internationale aandacht voor vertrapping arbeidsrechten onderwijsgevenden

De vakcentrale C-47, de Progressieve Werknemersorganisatie, Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs, Federatie van Agrariërs en Landarbeiders en de onderwijsbonden BVL en ALS hebben in voorbereiding om de staat Suriname internationaal aan te klagen.

Deze bundeling van werknemersorganisaties zijn van mening dat er ernstige vertrapping plaatsvindt van vakbondsrechten in Suriname.Het gaat in deze om de onderwijsgevenden aangesloten bij de BVL en ALS die tegen wie de regering intimidatie den rancune zou toepassen.

Volgens C-47 voorzitter Robby Berenstein is gepoogd om middels dialoog te komen tot beslechting van de geschillen, maar de regering heeft schriftelijk laten weten daar momenteel geen tijd voor te hebben. Vandaar dat een klacht indienen bij de Internationale Werknemersorganisatie ILO nu voor de hand ligt:

Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47. C-47 wil samen met de Progressieve Werknemersorganisatie, Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs, Federatie van Agrariërs en Landarbeiders en de onderwijsbonden BVL en ALS de regering rapporteren bij de Internationale Werknemersorganisatie ILO voor het vertrappen van arbeidsrechten. Morgen houdt C-47 een assemblee van de arbeid om onder andere dit vraagstuk te bespreken met de achterban.

Comments are closed.