Unicef houdt driedaagse workshop in verband met Internationale Dag van de Jeugd

Sensationele kluiskraak bij securitybedrijf
augustus 13, 2019
‘Oplevering commissariaat zou beste cadeau moeten zijn’
augustus 13, 2019
Show all

Unicef houdt driedaagse workshop in verband met Internationale Dag van de Jeugd

Onderwerpen: kindermishandeling, woede en agressie, sociale media en seksueel verantwoord gedrag komen aan bod

In het kader van de Internationale Dag van de Jeugd, organiseren Unicef en het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een driedaagse interactieve kinderworkshop. Deze workshop wordt gehouden in de Dierentuin. Op de eerste dag, dinsdag, is de aandacht gelegd op ‘pesten’, als onderdeel van het thema kindermishandeling. De hele activiteit maakt deel uit van ‘transforming education’ –een traject van het Ministerie van Onderwijs. Stichting RUMAS is een van de schakels en haar deskundigen leveren ook een flinke bijdrage aan het overbrengen van informatie aan de kinderen die deelnemen aan de workshop. Het gaat om leerlingen van 18 basisscholen. Bij de opening legde de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo, de jonge deelnemers alvast uit wat het verschil is tussen pesten en plagen.

Milton Bisschop, het hoofd van de afdeling Voorlichting Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname (KPS) was ook aanwezig. Hij vertelde de kinderen dat pesten op zich niet strafbaar is. Het zijn de gevolgen die ermee gepaard gaan die ervoor kunnen zorgen dat de politie gaat optreden.

Pesten en de gevolgen daarvan wordt nog steeds onderschat. Veel jongeren worden er aan de lopende band mee geconfronteerd. Vooral door de opmars van sociale media is het ernstig toegenomen. Vandaar dat het een van de thema’s is van de driedaagse kinderworkshop, die dinsdag is begonnen, in de Dierentuin. Woensdag, dag twee, komen de onderwerpen: ‘woede & agressie’ en sociale media aan de beurt. Op de laatste dag wordt het thema ‘seksueel verantwoord gedrag’ behandeld. Aan het eind van elke dag is er ook een educatieve speurtocht.

Comments are closed.