Training Rice Management succesvol afgesloten

Quota’s heart for women karavaan start in Commewijne
juli 8, 2017
Enorme partij cocaïne onderschept op haven
juli 8, 2017
Show all

Training Rice Management succesvol afgesloten

Met de uitreiking van de certificaten aan 44 cursisten, vrijdag in het gebouw van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum (Adron), is de training Rice management afgesloten. Deze vierdaagse training is onderdeel van de samenwerking tussen Brazilië, Nieuw Zeeland en Suriname ‘Support to the improvement of the Upland Rice Cultivation in Suriname’. Aan de training hebben vertegenwoordigers van de ministeries van Regionale Ontwikkeling, Defensie, LVV, de universiteit en het Adron deelgenomen. De opgedane kennis moeten zij overdragen aan voornamelijk binnenlandbewoners. De training is slechts een onderdeel van het project dat als doel heeft de productie van hooglandrijst in Suriname te verbeteren met het oog op voedselzekerheid voor binnenlandbewoners, zegt Rubi Kromokario trekker van dit project.

In het binnenland wordt drooglandrijst of bergi alesi op kleine schaal geteeld voor eigen gebruik. LVV wilt daar verandering in brengen, door de mensen technieken aan te leren om op grotere schaal rijst te verbouwen. Sherita Aloekoe van de agrarische afdeling van het ministerie van Regionale ontwikkeling was een van de cursisten. Met de opgedane kennis moet er verandering komen in de teelt van hoogland rijst in het binnenland.

Er zullen binnen dit project ook trainingen worden gegeven in onder andere Marowijne en andere gebieden van Oost-Suriname. (RR/New 06.00u)

Comments are closed.