TOERISMEWET KRIJGT VOORKEUR

Canada bevestigt negatief reisadvies Suriname
september 1, 2016
Intensive Care Unit AZP niet gesloten
september 2, 2016
Show all

TOERISMEWET KRIJGT VOORKEUR

“Ik geef u de garantie dat de Toerismewet prioriteit zal krijgen, zo gauw het wetsvoorstel klaar is voor behandeling in het parlement”. Dit zei Melvin Bouva, ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) donderdag tijdens de feestelijke persconferentie in verband met de inaugurele vlucht van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) naar Miami.

Hij noemt de wet belangrijk voor het ontwikkelen van de toerismesector. De politicus ziet zichzelf als één van de voorvechters in de politiek voor toerismeontwikkeling in Suriname en vindt het nu hoog tijd dat de potentie van het land in deze sector wordt omgezet in daadwerkelijke groei.

De minister van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), Andy Rusland bevestigt dat de conceptwet al af is en binnenkort naar het parlement wordt gestuurd. Hij onderstreept dat ruim acht miljoen Amerikaanse toeristen het Caribische Gebied vorig jaar hebben bezocht. “Als Suriname daarvan een fractie van 3, 4 of 5 procent kan binnenhalen, dan denk ik dat het voor onze sector, onze ontwikkeling en voor werkgelegenheid een pré zal zijn”.

De bewindsman zei ook dat Amerikanen steeds meer geïnteresseerd zijn in ‘green tourism’ en dat Suriname op dat gebied veel te bieden heeft. “Ons voordeel op alle andere Caribische landen is dat wij ons het groenste land ter wereld mogen noemen.”

Comments are closed.