Team 404 gehuldigd voor regionale topprestatie

1 miljoen barrels geproduceerd door Staatsolie raffinaderij
augustus 30, 2016
Drooglandrijst zal de toekomst moeten zijn van de rijstsector.
augustus 30, 2016
Show all

Team 404 gehuldigd voor regionale topprestatie

Team 404 is zondag bij de afsluiting van de hackaton 2016 in de bloemetjes gezet. Het team heeft op 2 augustus geschiedenis geschreven door de regionale CANTO C.O.D.E 2.0 Hackathon te winnen. “Het is als meedoen aan de Olympische Spelen én goud winnen. Zoiets konden we onmogelijk onopgemerkt voorbij laten gaan,” motiveert waarnemend directeur van Telesur Mike Antonius de huldiging.

Suriname heeft vaker meegedaan aan de regionale hackaton, maar het is Team 404 gelukt om met de ‘app’ Call 911 dit jaar de nummer 1 positie op te eisen. De groep bestaande uit Joeri Lieuw, Jurian Amatsahip en Vishaal Mathoera, heeft een applicatie gebouwd die de hulp bij ongevallen soepel en op maat zal maken. Op maat omdat de locatie, het type ongeval en de medische gegevens (bijvoorbeeld allergieën en bestaande ziektebeelden) van de hulpbehoevende, in de hulproep verwerkt is.

De komende maanden gaan de organisatoren van de Canto Hackaton de groep in contact brengen met investeerders. Het is de bedoeling dat Call 911 wereldwijd gebruikt wordt. Team 404 heeft de lat hoog gelegd voor de Surinaamse coders en heeft de deelnemers aan Hackaton 2016 extra gemotiveerd.

Comments are closed.