Suriname stelt grond beschikbaar aan Barbadiaanse ondernemers

Dagbladen overzicht – 20 november 2019
november 20, 2019
Frans Film Festival gaat niet door
november 20, 2019
Show all

Suriname stelt grond beschikbaar aan Barbadiaanse ondernemers

Suriname en Barbados hebben afspraken gemaakt over de wijze waarop ze hun bilaterale relatie naar een hoger niveau zullen tillen. Er is alvast duidelijk gemaakt door de Barbadiaanse regering, dat Barbados behoefte heeft aan een verhoging van de voedselproductie, maar daarvoor niet over het nodige landoppervlak beschikt. De Surinaamse regering toont zich bereid grond ter beschikking te stellen op Victoria, voor Barbadiaanse ondernemers op het gebied van de agrarische productie en veeteelt.

Wat het laatste betreft wil Barbados hier de teelt van de welbekende ‘Black Belly’ schapen opstarten en op grote schaal vlees produceren. De premier van het eiland, Mia Mottley, reisde speciaal af naar Suriname om gesprekken te voeren met president Desi Bouterse.

Premier Mia Mottley van Barbados, die de afgelopen dagen met een handelsdelegatie een bezoek heeft gebracht aan Suriname. Barbados is regionaal op zoek naar landbouwgrond en heeft Suriname bereid gevonden die ter beschikking te stellen. De regering, bij monde van president Desi Bouterse, stelt een deel van Victoria gelegen in het district Brokopondo, in bruikleen ter beschikking.

Comments are closed.